TasteCenter – Centrum kulinarnych spotkań

Kucharze

Arek Andrzejewski

Poznaj mnie

Arek Andrzejewski vel Chlebodawca – chleb piecze wszędzie, w każdych okolicznościach i w każdym napotkanym piecu! Jego insygnia to drewniana łyżka i słój z wiekowym zakwasem o wdzięcznym imieniu Hieronim. W swojej pracowni wypieków odtwarza stare, polskie przepisy chlebowe. W poszukiwaniu inspiracji przemierzył Polskę wszerz i wzdłuż!

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Ten wspaniały chleb! – 19.11.2018

 

Samar Khanafer

Poznaj mnie

W połowie Polka, w połowie Libanka – uważana za eksperta kuchni bliskowschodniej. Jej przepisy to
synteza dwóch światów i kultur, w których żyje – Warszawy i Beirutu. Uczestniczka III edycji
programu MasterChef, autorka bloga – blogsamar.com. Prowadzi także warsztaty z kuchni arabskiej.
Oprócz gotowania jej pasją jest projektowanie graficzne, którym zajmuje się zawodowo.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Współczesna kuchnia bliskowschodnia – 17.10.2018

 

Zbigniew Łęgowski

Poznaj mnie

Zbigniew Łęgowski jest wiecznie głodny kulinarnej wiedzy! Już na początku swej kucharskiej kariery, zdobywał ją pod okiem włoskiego szefa Stefano Cherubiniego. Swój mistrzowski kunszt prezentował na wielu prestiżowych konkursach kulinarnych w Polsce i zagranicą, zdobywając m.in. złoty medal na mistrzostwach Europy w potrawach z karpia oraz Kulinarny Puchar Polski w 2012 roku. Obecnie jest szefem kuchni w DubleTree by Hilton, gdzie lubi kreować własny styl gotowania z zachowaniem polskich produktów i regionalności.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Jesienna kolacja – 26.09.2018

 

Adam Chrząstowski

Poznaj mnie

Adam Chrząstowski od czasów szkoły średniej jest związany z gastronomią. Swoją pasję realizował podczas studiów oraz w trakcie późniejszej pracy w Niemczech, Grecji, Szwajcarii, Holandii, a nawet w Chinach. Jest współtwórcą sukcesów krakowskich restauracji, wyróżnionych przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau. W 2018 roku został doceniony przez Akademię Gastronomiczną w Polsce prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Wołowina nieoczywista – 20.09.2018

 

Matteo Brunetti

Poznaj mnie

Swoją pasję do gotowania wyniósł z rodzinnego włoskiego domu, a jej autentyczność zaprowadziła go aż do  finału polskiej 6 edycji MasterChef! Jurorzy i widzowie programu dali się oczarować nie tylko jego mistrzowskim umiejętnościom, zapałowi i perfekcjonizmowi, ale także wrodzonemu wdziękowi i poczuciu humoru. Jest także znanym youtuberem, a swą popularność zawdzięcza otwartości i pozytywnemu podejściu do życia.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

La Cucina Italiana – 12.07.2018

 

Dawid Budzich

Poznaj mnie

Gotuje od 14-tego roku życia. Jego miłość do wytwornej kuchni i sztuki, pomogła mu dojść do półfinału programu MasterChef. Wciąż rozwija swoją pasję gotując w renomowanej restauracji Senses (uhonorowanej gwiazdką Michelin) oraz prowadząc na TVP1 program kulinarny „Na zdrowie”. Uwielbia dzielić się swoimi umiejętnościami, dlatego chętnie bierze udział w wielu warsztatach. Nic dziwnego, bo jak sam o sobie mówi, jest uzależniony od pysznego jedzenia.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Pasta Italiana…wciąż mało znana! – 27.06.2018

 

 

Doceń dania z dyni – 12.09.2018

 

Iwona Zasuwa

Poznaj mnie

Iwona Zasuwa, pełna entuzjazmu założycielka bloga Smakoterapia, muzyk i pedagog. To niestrudzona propagatorka zdrowego gotowania, którą można oglądać w programie kulinarnym „Ugotuj mi mamo” oraz „Ugotuj mi mamo 2”, a także autorka bestsellerowej książki „Smakoterapia”. Wielbicielka warzyw sezonowych i potraw, których smak na zawsze pozostaje w pamięci!

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Prosto, zdrowo i niedrogo – 24.04.2018

 

Karolina i Maciej Szaciłło

Poznaj mnie

Ona – dziennikarka, na co dzień pisze reportaże społeczne i wywiady. Jest nauczycielką technik oddechowych i medytacji.

On – kucharz wegetariański, autor książek kulinarnych, pasjonuje się dietetyką, medycyną wschodu (szczególnie ajurwedą) i jogą. Przez lata gotował na antenie „Dzień dobry TVN”.

Razem prowadzą bloga o zdrowym sposobie na życie (www.medytujemy.pl), warsztaty i detoksy wyjazdowe. Wspólnie piszą książki w tym m.in. bestsellerowe „Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem”. 15 marca pojawił się na rynku ich kolejny bestseller: „Jem (to co) kocham i chudnę”, a w październiku „Jedzenie, które leczy” – prosty i przejrzysty przewodnik po ajurwedzie.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Jem (to co) kocham i chudnę – 20.03.2018

 

 

Raw Food – 25.07.2018

 

 

Dieta, która wspiera dobry nastrój – 26.10.2018

 

 

Zdrowa tarczyca. Twoja droga do równoWAGI hormonalnej – 15.05.2018

 

Wojciech Mięsak

Poznaj mnie

Wojciech Mięsak to nie tylko doskonały kucharz. To przede wszystkim kompozytor smaków, który zaciągając się do pracy w nieistniejącej restauracji Solec 44 jako barman, nie spodziewał się, że stanie się kulinarnym mistrzem. Swoją wiedzę i umiejętności zdobywał m.in. w restauracji Brasserie Warszawska, Rozbrat 20, Zielony Niedźwiedź czy cukiernia Odette. Wojciech jest niezwykle przywiązany do jakości i sezonowości produktu. Ogromny nacisk kładzie na proces jego obróbki i zrozumienie procesów, które w nim zachodzą.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Fine dining w Twojej kuchni – 22.02.2018

 

Grażyna Gaja Kuroń

Poznaj mnie

Z wykształcenia dietetyk, z zamiłowania kucharz. Jako jedyna i najmłodsza córka Macieja Kuronia, od małego miała możliwość podpatrywania fachu od kuchni. Rodzinne tradycje dały jej solidne podstawy, to wśród najbliższych nauczyła się smakować życie i potrawy. Od lat wraz z rodziną prowadzi fundację „Kuroniówka” oraz bistra w Warszawie. Jest zwolenniczką zabawy w kuchni, ciągle odkrywa nowe smaki. Uczestniczka 6 edycji popularnego programu Masterchef.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Walentynkowe afrodyzjaki – 14.02.2018

 

 

Zielono na talerzu! – 18.06.2018

 

Luiza Trisno

Poznaj mnie

Szefowa kuchni, właścicielka restauracji-konceptów Slavika, Ramen Girl, The Pope & The Pig czy Yellow Dog. Pierwsze kroki w gastronomii stawiała w Warszawie, następnie udała się do Londynu, gdzie szkoliła się pod okiem takich sław jak Tom Aikens czy Gordon Ramsay. Jej kuchnia jest nieoczywista i skoncentrowana na detalu, a sama Luiza bezkompromisowa, stale eksperymentuje. Należy do grupy indywidualistów, których połączył proces nowego myślenia o jedzeniu, Food Think Tank. W 2015 roku otrzymała tytuł Kobieta Chef w regionie Małopolski.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Kuchnia dla zapracowanych 12.04.2018

 

 

Smaki późnego lata – 29.08.2018

 

Krzysztof Ilnicki

Poznaj mnie

Prawdziwy mistrz cukiernictwa i absolwent prestiżowej Londyńskiej szkoły kulinarnej. To właśnie w tym mieście był szefem w cukierni, która otrzymała gwiazdkę michelina, a jego sernik kokosowy zachwycił brytyjski dziennik The Guardian. Świat słodkości nie ma przed Krzysztofem żadnych tajemnic.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Święta na słodko – 13.12.2017

 

Krystian Szidel

Poznaj mnie

Szef kuchni w hotelu Sheraton w Sopocie, jednak fachu uczył się we Francji i choć uwielbia tamtejszą kuchnię, to swoje serce oddał tej hiszpańskiej i włoskiej. Lubi bawić się smakami, zestawiać nietypowe produkty i serwować na stole zupełnie nową jakość.

 

Sylwia Ładyga

Poznaj mnie

Zakręcona i wiecznie uśmiechnięta blogerka kulinarna do szaleństwa zakochana w gotowaniu. Uczestniczka 5 edycji największego kulinarnego show na świecie – MasterChef Polska. Zdobywczyni 2 miejsca w konkursie Kulinarny Blog Roku 2016. Autorka setek publikacji w magazynach kobiecych. Miłośniczka podróży, poznawania kuchni świata, wielbicielka pieczenia serników, totalnie uzależniona od kawy.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Słodkie tajemnice słodkości – 04.12.2018

 

 

Słodka podróż dookoła świata – 9.11.2017

 

Agata Tkaczyk

Poznaj mnie

Dietetyk kliniczny. Autorka setek przepisów na zdrowe i niskokaloryczne potrawy, które publikuje na swoim blogu – www. dietetyczne-fanaberie.pl W swojej kuchni korzysta z prostych, ogólnodostępnych składników, aby każdy mógł z łatwością odtwarzać jej przepisy bez konieczności poszukiwań drogich i wyszukanych produktów spożywczych. Poza kreowaniem potraw i pracą w poradni jej największą pasją jest sport.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Warzywne FIT wypieki – 14.11.2017

 

Eryk Wałkowicz

Poznaj mnie

Na swoim blogu erVegan.com i w książce kulinarnej „Kuchnia roślinna dla każdego” udowadnia, że weganizm nie jest nudny, biszkopt bez jajek również da się upiec, a dieta roślinna jest w pełni odpowiednia dla naszego zdrowia i może przynieść wiele korzyści, nie tylko zdrowotnych. Zamienia fasolę w mocno czekoladowe brownie, marchewkę w pasztet, a dzięki dietetycznemu wykształceniu obala popularne mity na temat wegetarianizmu.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Kuchnia roślinna na wynos – 10.05.2018

 

 

Warsztaty kulinarne – wegańskie burgery – 19.10.2017

 

Filip Turowski

Poznaj mnie

Kucharz, podróżnik, niespokojny duch i marzyciel. Rzucił pracę, wywrócił życie do góry nogami i wyruszył w roczną podróż dookoła świata, by poszukiwać najciekawszych smaków.

Jadł tarantule, pił kawę z żarzącym się węglem i na 2 dni został buddyjskim mnichem. Swoje przygody opisuje na najsmaczniejszym polskim blogu o podróżach i jedzeniu – www.glodnyswiata.pl, a odkryciami dzieli się podczas warsztatów kulinarnych i spotkań podróżniczych. Gdy tylko ma wolne, plącze się z plecakiem po świecie, bo nic nie daje mu tyle frajdy co smakowanie świata!

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Azja Fusion – 09.11.2018

 

 

W 4 talerze dookoła świata – 21.09.2017

 

Katarzyna Błażejewska – Stuhr

Poznaj mnie

Dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Swoim pacjentom proponuje diety oparte na produktach sezonowych, lokalnych i naturalnych.
Autorka m.in książki „Odżywienie dzieci mądre i zdrowe” oraz „Jak zamieszać w swoim życiu czyli KOKTAJLE dla zdrowia i urody”.  Autorka bloga www.kachstuhr.pl
Prywatnie: mama dwójki dzieci, żona popularnego aktora Macieja Stuhra

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Naturalna kuchnia – zdrowe dziecko! – 28.09.2017

 

Ania Nowak

Poznaj mnie

Zabiegana Mama. Uczestniczka II edycji programu MasterChef. Z wykształcenia – biotechnolog żywności, z zamiłowania – modelka i blogerka znana jako Cooka. Dba zarówno o linię, jak i o odżywianie organizmu, dlatego stara się w swoich przepisach pomijać gluten i cukry proste. Kuchnia to dla niej kopalnia możliwości i pole do rozwijania kreatywności.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Zabiegana Mama – 24.08.2017

 

Julian Karewicz

Poznaj mnie

Z wykształcenia filozof, z zamiłowania – kucharz. Ma na koncie wiele kulinarnych podróży po całym świecie. Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w Weber Grills. Prowadzi bloga „barkuchnia”, a w swoim dorobku ma także współautorstwo książki „Przepisy i opowieści”, w której przybliża tajemnice typowo męskiej kuchni. Jako mistrz dań z rusztu podczas warsztatów pokazuje, jak przyrządzić idealnego steka. Kiedy tylko nadarzy się okazja, w gotowaniu wykorzystuje lokalne dobra i zgłębia tajniki sztuki barmańskiej.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Kuchnia gourmand – 11.01.2018

 

 

Kuchnia techniki i produktu – tajniki szefa kuchni – 01.08.2018

 

 

Meet The Meat Lovers! – 30.11.2018

 

 

Meet the Meat Lovers – 26.04.2018

 

 

Meet the Meat Lovers – Warsztaty Ujarzmiania Mięsa. – 30.11.2017

 

 

Meet the Meat Lovers – Warsztaty Ujarzmiania Mięsa. – 13.07.2017

 

Karina Zuchora

Poznaj mnie

Szef kuchni Electrolux Taste Center. Finalistka 3. edycji programu Masterchef Polska. Doświadczenie zdobywała w warszawskich restauracjach Ale’je i Reforma. Dwukrotnie prowadziła warsztaty kulinarne podczas organizowanego przez TVN „Projekt Plaża”. Pasjonatka kuchni polsko-francuskiej w nietypowym wydaniu. Gotując, korzysta przede wszystkim z sezonowych produktów. Ceni klasykę, ale też lubi eksperymentować. Do tradycyjnych, polskich dań dodaje smaki z różnych zakątków świata. „Jedzenie ma być przyjemnością” – tak brzmi jej kulinarna dewiza. Uważa, że do gotowania trzeba podchodzić na luzie i po prostu łączyć składniki, które się lubi.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Jam session, czyli jak zrobić idealne przetwory – 7.09.2017

 

 

Naturalna kuchnia – zdrowe dziecko! – 28.09.2017

 

 

Street food na domowym talerzu! – 6.07.2017

 

Malka Kafka

Poznaj mnie

Restauratorka, bizneswoman, start-uperka, promotorka zdrowego i dobrego życia. Prowadzi restaurację Tel Aviv Food & Wine, która jako jedyna w Polsce restauracja wegańska dostała wyróżnienie żółtego przewodnika Gault & Millau.

Fascynuje ją społeczny kontekst jedzenia – wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat – co zjadam, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju.

Była gospodynią programu kulinarnego w Kuchnia + (Canal+). Ze swoją mamą Esterą jest współautorką książki z tradycyjnymi przepisami żydowskim. Felietonistka, wielokrotnie zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne, które cieszą się dużą popularnością i mają rzesze stałych uczestniczek i uczestników.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

W żydowskim domu, czyli chucpa,
czosnek i trefne gary.

 

Michał Godyń

Poznaj mnie

Szef kuchni Ambasady Szwecji w Polsce, przed którym kuchnia skandynawska nie ma żadnych tajemnic! Doświadczony i ceniony w branży gastronomicznej. W ramach pokazów kulinarnych współpracował m.in. z mistrzem Marcusem Nemrinem. Ma bogate doświadczenie w organizacji warsztatów kuchni szwedzkiej. Udowadnia, że skandynawskie smaki można z łatwością przenieść na nasze stoły. Podczas swoich szkoleń uczy, jak przyrządzić tradycyjne przysmaki z Północy takie jak chociażby Köttbullar, Honungsknäcke czy Kladdkaka.

 

 

Poprzednie warsztaty:

 

Scandinavian Love Fika – czyli warsztaty o szwedzkich słodkościach – 8.08.2017

 

 

Szparagowe szaleństwo – 21.06.2018

 

LOKALIZACJA

Skontakuj się z nami

Taste Center - Centrum Kulinarnych Spotkań Taste Center - Centrum Kulinarnych Spotkań






Zobacz pełną treść
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku z wysłaniem zapytania przez formularz kontaktowy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przetworzenia zapytania. Niniejszą zgodę można wycofać w każdym czasie (wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem). Oświadczenia w tym zakresie kierować należy na adres mailowy dane.osobowe@electrolux.com
Informujemy, iż administratorem Twoich danych osobowych podanych w formularzu jest Electrolux Poland sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (01-217 Warszawa, ul. Karolkowa 30).
Posiadasz prawo wglądu i modyfikacji swoich danych osobowych.
Dowiedz się więcej o ochronie Twoich danych.