TasteCenter – Centrum kulinarnych spotkań

Kim jesteśmy?

TasteCenter

To miejsce spotkań nie tylko ludzi, ale także smaków, aromatów i doznań. Taste Center to przestrzeń do dzielenia się kulinarną wiedzą, talentem i pasją, a wszystko to pod okiem doświadczonych mistrzów sztuki kulinarnej.

Warsztaty

Pokaż wszystkie warsztaty

Kucharze

Kamil Pietrowicz

Poznaj mnie

Jest przede wszystkim miłośnikiem zdrowego odżywiania. Na co dzień gotuje w Ambasadzie Australii, ale od kilku lat zajmuje się również nauką gotowania. Jako instruktor kulinarny współpracuje z licznymi studiami kulinarnymi, prowadzi warsztaty grupowe i prywatne.
Kamil swoje zawodowe doświadczenie zdobywał pod okiem znanych mistrzów kuchni w polskich i zagranicznych restauracjach, również z gwiazdkami Michelina.

Jakub Błogowski

Poznaj mnie

Gotowanie od zawsze było jego pasją. Zaczynał już jako chłopiec pod czujnym okiem mamy, która nauczyła go podstaw sztuki kulinarnej w ich rodzinnej, domowej kuchni.  Swoje zawodowe doświadczenie zdobywał w kraju i za granicą. Był najmłodszym uczestnikiem VI edycji TOP CHEF Polska. Obecnie tworzy dania w jednej z najlepszych warszawskich restauracji w Hotelu Warszawa. Swoją uwagę skupia głównie na produkcie i jego sezonowości, choć najbardziej dla Kuby liczy się smak i wygląd dania. To musi być również uczta dla oka.

Dariusz Smolarczyk

Poznaj mnie

Dariusz Smolarczyk kucharz z pasją i miłośnik dobrego jedzenia. Ceni prostą kuchnię przygotowywaną z sercem. W trakcie gotowania kieruje się filozofią opartą na sezonowych produktach od lokalnych dostawców oraz prostotą przygotowania. Wierzy, że taka kombinacja gwarantuje najpyszniejsze rezultaty.

Laura Monti

Poznaj mnie

Laura Monti szef kuchni młodego pokolenia i właścicielka restauracji z azjatyckim jedzeniem roślinnym Umamitu. Prowadzi cykl warsztatów „Roślinna Azja” oraz jest twórczynią kultowego brandu streetfood PapuVege. Po godzinach pasjonatka kolarstwa z przejechanym ponad 1000-km maratonem, bez przerwy oraz zapalona kitesurferka i miłośniczka wspinaczki.

Inessa Kim

Poznaj mnie

Koreanka, urodzona i wychowana w Kazachstanie. Od ponad 20 lat mieszka w Polsce. Przez 6 lat prowadziła Bistro z kuchnią wielokulturową na warszawskim Muranowie. Uczestniczka konkursów kulinarnych: „Gotuj o wszystko” (Dzień Dobry TVN) i drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF. Od czasu do czasu gości na antenie TVP2 w „Pytaniu na Śniadanie”. Aktywnie uczestniczy w wydarzeniach kulinarno-kulturalnych promujących kuchnię koreańską i azjatycką w Polsce. Prowadzi warsztaty kulinarne i szkolenia dla zawodowych kucharzy.

Jakub Steuermark

Poznaj mnie

Miłośnik gotowania typu slow food. Doświadczenie zdobywał w założonym przez siebie barze z kanapkami w USA. Ze Stanów Zjednoczonych przeniósł się do Anglii, gdzie objął stanowisko szefa kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów, a w późniejszym czasie współtworzył włoską restaurację Jamiego Olivera – Jamie’s Italian. Przed powrotem do kraju i założeniem Masła i Szałwii, Jakub gotował jeszcze w Hiszpanii, obejmując stanowiska Szefa Kuchni w dwóch restauracjach

Tomasz Królikowski

Poznaj mnie

Artysta smaku i specjalista gastronomii Tomasz Królikowski zdobywa doświadczenie i dzieli się nim od przeszło 20 lat. Fach zdobywał współpracując z mistrzami kuchni nie tylko w Polsce: pierwsze kroki stawiał bowiem w Mediolanie, rozwijał się zaś w Londynie. Oprócz kulinarnej finezji uczył się także zarządzania restauracją, psychologicznych tajników pracy w zespole i podwyższania standardów zakładów gastronomicznych.

Obecnie szkoli innych podczas warsztatów, dzieli się wiedzą w magazynie kulinarnym Kukbuk i TVP2 i przede wszystkim wciąż gotuje.

Michał Toczyłowski

Poznaj mnie

Pasjonat kuchni już od najmłodszych lat. Karierę kucharza rozpoczął w wieku 16 lat, ucząc się od najlepszych. Poznawał sztukę Fine Diningu pod okiem Jacka Grochowiny, a w Atelier Amaro przez dwa lata szlifował swój kunszt. Nie jest mu obca także kuchnia francuska. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu może dzielić się poradami z innymi smakoszami. Cyklicznie publikuje kulinarne wskazówki w magazynie „KUCHNIA”, a przepisy dla aktywnych osób współtworzył w ostatnio wydanej książce „Run & Cook. Kulinarny poradnik dla biegacza”.

Jakub Kuroń

Poznaj mnie

Syn Macieja Kuronia. Zawodowo Szef kuchni w firmie Kuroniowie i fundacji Kuroniówka. Zarządza
trzema Warszawskimi restauracjami. Uczy technik gotowania, chętnie dzieląc się wiedzą na temat
kulinariów. Autor i współautor publikacji „Kuroniowie przy stole”, „Rodzinna książka kucharska
Kuroniów” oraz wielu innych. Wspólnie z bratem Jankiem prowadził program „Kuroniowie
rozgryzają” w telewizji Kuchnia +. Miłośnik kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.

Joanna Jakubiuk

Poznaj mnie

Podlasianka, szef kuchni  i kulinarna aktywistka. Pyszne, regionalne produkty wytropi nawet w najdalszych zakątkach kraju. Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej, polskiej kuchni regionalnej. Laureatka licznych konkursów kulinarnych, w tym najważniejszego dla niej „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. O ziemniaku wie wszystko, co potwierdza pyszną książką na ten temat. Preferuje wspólne gotowanie, jedzenie oraz kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Kolekcjonuje książki kucharskie i wałki do ciasta.

LOKALIZACJA

Skontakuj się z nami

Taste Center - Centrum Kulinarnych Spotkań Taste Center - Centrum Kulinarnych Spotkań






Zobacz pełną treść
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku z wysłaniem zapytania przez formularz kontaktowy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przetworzenia zapytania. Niniejszą zgodę można wycofać w każdym czasie (wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem). Oświadczenia w tym zakresie kierować należy na adres mailowy dane.osobowe@electrolux.com
Informujemy, iż administratorem Twoich danych osobowych podanych w formularzu jest Electrolux Poland sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (01-217 Warszawa, ul. Karolkowa 30).
Posiadasz prawo wglądu i modyfikacji swoich danych osobowych.
Dowiedz się więcej o ochronie Twoich danych.