TasteCenter – Centrum kulinarnych spotkań

Kim jesteśmy?

TasteCenter

To miejsce spotkań nie tylko ludzi, ale także smaków, aromatów i doznań. Taste Center to przestrzeń do dzielenia się kulinarną wiedzą, talentem i pasją, a wszystko to pod okiem doświadczonych mistrzów sztuki kulinarnej.

Warsztaty

Pokaż wszystkie warsztaty

Kucharze

Inessa Kim

Poznaj mnie

Koreanka, urodzona i wychowana w Kazachstanie. Od ponad 20 lat mieszka w Polsce. Przez 6 lat prowadziła Bistro z kuchnią wielokulturową na warszawskim Muranowie. Uczestniczka konkursów kulinarnych: „Gotuj o wszystko” (Dzień Dobry TVN) i drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF. Od czasu do czasu gości na antenie TVP2 w „Pytaniu na Śniadanie”. Aktywnie uczestniczy w wydarzeniach kulinarno-kulturalnych promujących kuchnię koreańską i azjatycką w Polsce. Prowadzi warsztaty kulinarne i szkolenia dla zawodowych kucharzy.

Jakub Steuermark

Poznaj mnie

Miłośnik gotowania typu slow food. Doświadczenie zdobywał w założonym przez siebie barze z kanapkami w USA. Ze Stanów Zjednoczonych przeniósł się do Anglii, gdzie objął stanowisko szefa kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów, a w późniejszym czasie współtworzył włoską restaurację Jamiego Olivera – Jamie’s Italian. Przed powrotem do kraju i założeniem Masła i Szałwii, Jakub gotował jeszcze w Hiszpanii, obejmując stanowiska Szefa Kuchni w dwóch restauracjach

Tomasz Królikowski

Poznaj mnie

Artysta smaku i specjalista gastronomii Tomasz Królikowski zdobywa doświadczenie i dzieli się nim od przeszło 20 lat. Fach zdobywał współpracując z mistrzami kuchni nie tylko w Polsce: pierwsze kroki stawiał bowiem w Mediolanie, rozwijał się zaś w Londynie. Oprócz kulinarnej finezji uczył się także zarządzania restauracją, psychologicznych tajników pracy w zespole i podwyższania standardów zakładów gastronomicznych.

Obecnie szkoli innych podczas warsztatów, dzieli się wiedzą w magazynie kulinarnym Kukbuk i TVP2 i przede wszystkim wciąż gotuje.

Michał Toczyłowski

Poznaj mnie

Pasjonat kuchni już od najmłodszych lat. Karierę kucharza rozpoczął w wieku 16 lat, ucząc się od najlepszych. Poznawał sztukę Fine Diningu pod okiem Jacka Grochowiny, a w Atelier Amaro przez dwa lata szlifował swój kunszt. Nie jest mu obca także kuchnia francuska. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu może dzielić się poradami z innymi smakoszami. Cyklicznie publikuje kulinarne wskazówki w magazynie „KUCHNIA”, a przepisy dla aktywnych osób współtworzył w ostatnio wydanej książce „Run & Cook. Kulinarny poradnik dla biegacza”.

Jakub Kuroń

Poznaj mnie

Syn Macieja Kuronia. Zawodowo Szef kuchni w firmie Kuroniowie i fundacji Kuroniówka. Zarządza
trzema Warszawskimi restauracjami. Uczy technik gotowania, chętnie dzieląc się wiedzą na temat
kulinariów. Autor i współautor publikacji „Kuroniowie przy stole”, „Rodzinna książka kucharska
Kuroniów” oraz wielu innych. Wspólnie z bratem Jankiem prowadził program „Kuroniowie
rozgryzają” w telewizji Kuchnia +. Miłośnik kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.

Joanna Jakubiuk

Poznaj mnie

Podlasianka, szef kuchni  i kulinarna aktywistka. Pyszne, regionalne produkty wytropi nawet w najdalszych zakątkach kraju. Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej, polskiej kuchni regionalnej. Laureatka licznych konkursów kulinarnych, w tym najważniejszego dla niej „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. O ziemniaku wie wszystko, co potwierdza pyszną książką na ten temat. Preferuje wspólne gotowanie, jedzenie oraz kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Kolekcjonuje książki kucharskie i wałki do ciasta.

Justyna Roszkowska

Poznaj mnie

Piekarka oraz właścicielka rzemieślniczej piekarni Pochlebnie, w której wypieka długo fermentowany chleb tylko na zakwasie. Absolwentka kursu gotowania w szkole Le Cordon Bleu w Madrycie oraz współtwórczyni projektu Kuchnia Konfliktu, podczas którego nauczyła się wiele o bogactwie kulinarnym innych kultur. Po kilku latach profesjonalnego gotowania zajęła się pieczeniem i to pochłonęło ją na dobre. Lubi eksperymentować i ciągle się rozwijać, a najbardziej pysznie zjeść.

Agnieszka Jasińska

Poznaj mnie

Kucharz, trener kulinarny, finalistka Hell’s Kitchen, a także miłośniczka sezonowych produktów oraz smacznej kuchni. Uczestniczka kulinarnych kursów międzynarodowych. Pasjonują ja zdrowe słodkości oraz desery, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Ponadto Agnieszka jest fotografem kulinarnym współpracującym z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej. Prowadzi bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie zamieszcza mnóstwo inspiracji kulinarnych oraz pokazuje świat od kuchni.

Marcin Duda

Poznaj mnie

“Jeśli masz w kuchni dobry produkt, to wykorzystaj go”. Tymi słowami Marcin Duda, autor bloga kulinarnego FatalnyFacet.pl kieruje się w swojej kuchni.

Od najmłodszych lat gotuje wspólnie z ojcem i to właśnie za jego sprawą zdobywał wiedzę na temat polskich kulinariów. Z całą pewnością miłośnik produktów mięsnych, steków oraz tzw. „piątej ćwiartki”. W jego daniach przeważają produkty lokalne i sezonowe, w które obfitują polskie morze, jeziora, lasy i pola. Twierdzi, że tu jest kwintesencja smaku, którą umiejętnie wydobywa, tworząc nieoczywiste kulinarne połączenia.

Swoją pasją dzieli się podczas niezliczonych ilości kolacji dla przyjaciół oraz rodziny, gdzie prym często wiedzie 7-letnia córka Hania, która steki i makarony kocha miłością największą. Pomimo ogromnej słabości do mięsa Marcin wyznaje zasadę, że na końcu liczy się smak i nie ma znaczenia, czy jest to kuchnia mięsna, wegetariańska, czy też wegańska. Smak obroni się zawsze!

Mickey Rotten

Poznaj mnie

Uwielbia jeść. Podkreśla, że jest łakomczuchem, a kucharzem w drugiej kolejności. Przez dekadę grawitował pomiędzy Londynem, Meksykiem a Bali, zdobywając cenne doświadczenie kulinarne. Fascynują go bardzo różne kuchnie, ale przyznaje się, że w kwestii techniki najlepsza jest Francja. Gotował między innymi dla Stevena Spielberga, Ridleya Scotta, Keanu Reevesa czy Charlize Theron. W kuchni udowadnia, że można gotować z wyobraźnią, a zarazem zdrowo.

LOKALIZACJA

Skontakuj się z nami

Taste Center - Centrum Kulinarnych Spotkań Taste Center - Centrum Kulinarnych Spotkań






Zobacz pełną treść
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku z wysłaniem zapytania przez formularz kontaktowy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przetworzenia zapytania. Niniejszą zgodę można wycofać w każdym czasie (wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem). Oświadczenia w tym zakresie kierować należy na adres mailowy dane.osobowe@electrolux.com
Informujemy, iż administratorem Twoich danych osobowych podanych w formularzu jest Electrolux Poland sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (01-217 Warszawa, ul. Karolkowa 30).
Posiadasz prawo wglądu i modyfikacji swoich danych osobowych.
Dowiedz się więcej o ochronie Twoich danych.