To miejsce spotkań nie tylko ludzi, ale także smaków, aromatów i doznań. Taste Center to przestrzeń do dzielenia się kulinarną wiedzą, talentem i pasją, a wszystko to pod okiem doświadczonych mistrzów sztuki kulinarnej.
Makaronowe warsztaty poprowadzi Matteo Brunetti, finalista polskiej 6 edycji MasterChef. Matteo to perfekcjonista, który zaraża pozytywną energią podczas gotowania. Wspólnie będziecie odkrywać smaki włoskiej kuchni.
Chrupiące, puszyste pieczywo to doskonały dodatek do śniadań, lunchów i kolacji. Odkryj sekrety udanych wypieków i aromatycznych smarowideł z Justyną Roszkowską.
Multikulturowy Tel Aviv inspiruje jak tutejsza kuchnia. Odkryj jego kulinarne tajemnice podczas fascynujących i aromatycznych warsztatów prowadzonych przez Malkę Kafkę.
Jeśli masz dobry produkt, wykorzystaj go w całości! Kurczak to nuda? Nic z tego! Trybowanie, konfitowanie, pieczenie w soli, w cieście solnym. Jak to zrobić by nie zostawić żadnych części prezentuje Marcin Duda.
Szereg korzyści płynących z ryb nierzadko pozostaje niezauważony w obliczu mitów krążących wokół nich. Czas je obalić! Na pyszne odkrywanie rybnych sekretów zaprasza Karina Zuchora.
Pora na deser. Dziś w menu tradycyjne wypieki przestawione w nieco odświeżonym wydaniu oraz wytrawne przekąski w słodkim towarzystwie. Poleca szef kuchni Agnieszka Jasińska.
Podlasianka, szef kuchni i kulinarna aktywistka. Pyszne, regionalne produkty wytropi nawet w najdalszych zakątkach kraju. Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej, polskiej kuchni regionalnej. Laureatka licznych konkursów kulinarnych, w tym najważniejszego dla niej „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. O ziemniaku wie wszystko, co potwierdza pyszną książką na ten temat. Preferuje wspólne gotowanie, jedzenie oraz kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Kolekcjonuje książki kucharskie i wałki do ciasta.
Piekarka oraz właścicielka rzemieślniczej piekarni Pochlebnie, w której wypieka długo fermentowany chleb tylko na zakwasie. Absolwentka kursu gotowania w szkole Le Cordon Bleu w Madrycie oraz współtwórczyni projektu Kuchnia Konfliktu, podczas którego nauczyła się wiele o bogactwie kulinarnym innych kultur. Po kilku latach profesjonalnego gotowania zajęła się pieczeniem i to pochłonęło ją na dobre. Lubi eksperymentować i ciągle się rozwijać, a najbardziej pysznie zjeść.
Nadchodzące warsztaty:
Świeżo wypieczone – 26.02.2019
Kucharz, trener kulinarny, finalistka Hell’s Kitchen, a także miłośniczka sezonowych produktów oraz smacznej kuchni. Uczestniczka kulinarnych kursów międzynarodowych. Pasjonują ja zdrowe słodkości oraz desery, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Ponadto Agnieszka jest fotografem kulinarnym współpracującym z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej. Prowadzi bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie zamieszcza mnóstwo inspiracji kulinarnych oraz pokazuje świat od kuchni.
Nadchodzące warsztaty:
Tradycyjne desery nowocześnie – 15.03.2019
“Jeśli masz w kuchni dobry produkt, to wykorzystaj go”. Tymi słowami Marcin Duda, autor bloga kulinarnego FatalnyFacet.pl kieruje się w swojej kuchni.
Od najmłodszych lat gotuje wspólnie z ojcem i to właśnie za jego sprawą zdobywał wiedzę na temat polskich kulinariów. Z całą pewnością miłośnik produktów mięsnych, steków oraz tzw. „piątej ćwiartki”. W jego daniach przeważają produkty lokalne i sezonowe, w które obfitują polskie morze, jeziora, lasy i pola. Twierdzi, że tu jest kwintesencja smaku, którą umiejętnie wydobywa, tworząc nieoczywiste kulinarne połączenia.
Swoją pasją dzieli się podczas niezliczonych ilości kolacji dla przyjaciół oraz rodziny, gdzie prym często wiedzie 7-letnia córka Hania, która steki i makarony kocha miłością największą. Pomimo ogromnej słabości do mięsa Marcin wyznaje zasadę, że na końcu liczy się smak i nie ma znaczenia, czy jest to kuchnia mięsna, wegetariańska, czy też wegańska. Smak obroni się zawsze!
Nadchodzące warsztaty:
Kup teraz!
Uwielbia jeść. Podkreśla, że jest łakomczuchem, a kucharzem w drugiej kolejności. Przez dekadę grawitował pomiędzy Londynem, Meksykiem a Bali, zdobywając cenne doświadczenie kulinarne. Fascynują go bardzo różne kuchnie, ale przyznaje się, że w kwestii techniki najlepsza jest Francja. Gotował między innymi dla Stevena Spielberga, Ridleya Scotta, Keanu Reevesa czy Charlize Theron. W kuchni udowadnia, że można gotować z wyobraźnią, a zarazem zdrowo.
Psycholog jedzenia i współautorka bloga Pyza made in Poland, promującego kuchnie Azji. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie. Organizuje wyprawy do Wólki Kosowskiej, aby odkrywać wietnamskie smaki w podwarszawskim miasteczku. Współpracuje z wieloma organizacjami, realizując projekty badawcze, edukacyjne i artystyczne związane z obecnością społeczności imigranckich w Polsce.
Poprzednie warsztaty:
Arek Andrzejewski vel Chlebodawca – chleb piecze wszędzie, w każdych okolicznościach i w każdym napotkanym piecu! Jego insygnia to drewniana łyżka i słój z wiekowym zakwasem o wdzięcznym imieniu Hieronim. W swojej pracowni wypieków odtwarza stare, polskie przepisy chlebowe. W poszukiwaniu inspiracji przemierzył Polskę wszerz i wzdłuż!
Poprzednie warsztaty:
Ten wspaniały chleb! – 19.11.2018
W połowie Polka, w połowie Libanka – uważana za eksperta kuchni bliskowschodniej. Jej przepisy to
synteza dwóch światów i kultur, w których żyje – Warszawy i Beirutu. Uczestniczka III edycji
programu MasterChef, autorka bloga – blogsamar.com. Prowadzi także warsztaty z kuchni arabskiej.
Oprócz gotowania jej pasją jest projektowanie graficzne, którym zajmuje się zawodowo.
Poprzednie warsztaty:
Współczesna kuchnia bliskowschodnia – 17.10.2018
Bliskowschodnie wypieki – 29.01.2019
Zbigniew Łęgowski jest wiecznie głodny kulinarnej wiedzy! Już na początku swej kucharskiej kariery, zdobywał ją pod okiem włoskiego szefa Stefano Cherubiniego. Swój mistrzowski kunszt prezentował na wielu prestiżowych konkursach kulinarnych w Polsce i zagranicą, zdobywając m.in. złoty medal na mistrzostwach Europy w potrawach z karpia oraz Kulinarny Puchar Polski w 2012 roku. Obecnie jest szefem kuchni w DubleTree by Hilton, gdzie lubi kreować własny styl gotowania z zachowaniem polskich produktów i regionalności.
Poprzednie warsztaty:
Adam Chrząstowski od czasów szkoły średniej jest związany z gastronomią. Swoją pasję realizował podczas studiów oraz w trakcie późniejszej pracy w Niemczech, Grecji, Szwajcarii, Holandii, a nawet w Chinach. Jest współtwórcą sukcesów krakowskich restauracji, wyróżnionych przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau. W 2018 roku został doceniony przez Akademię Gastronomiczną w Polsce prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów.
Poprzednie warsztaty:
Wołowina nieoczywista – 20.09.2018
Podlasianka, szef kuchni i kulinarna aktywistka. Pyszne, regionalne produkty wytropi nawet w najdalszych zakątkach kraju. Niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej, polskiej kuchni regionalnej. Laureatka licznych konkursów kulinarnych, w tym najważniejszego dla niej „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Niekwestionowana mistrzyni w sztuce pierogarstwa. O ziemniaku wie wszystko, co potwierdza pyszną książką na ten temat. Preferuje wspólne gotowanie, jedzenie oraz kuchenne medytacje przy lepieniu pierogów. Kolekcjonuje książki kucharskie i wałki do ciasta.
Piekarka oraz właścicielka rzemieślniczej piekarni Pochlebnie, w której wypieka długo fermentowany chleb tylko na zakwasie. Absolwentka kursu gotowania w szkole Le Cordon Bleu w Madrycie oraz współtwórczyni projektu Kuchnia Konfliktu, podczas którego nauczyła się wiele o bogactwie kulinarnym innych kultur. Po kilku latach profesjonalnego gotowania zajęła się pieczeniem i to pochłonęło ją na dobre. Lubi eksperymentować i ciągle się rozwijać, a najbardziej pysznie zjeść.
Kucharz, trener kulinarny, finalistka Hell’s Kitchen, a także miłośniczka sezonowych produktów oraz smacznej kuchni. Uczestniczka kulinarnych kursów międzynarodowych. Pasjonują ja zdrowe słodkości oraz desery, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Ponadto Agnieszka jest fotografem kulinarnym współpracującym z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej. Prowadzi bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie zamieszcza mnóstwo inspiracji kulinarnych oraz pokazuje świat od kuchni.
“Jeśli masz w kuchni dobry produkt, to wykorzystaj go”. Tymi słowami Marcin Duda, autor bloga kulinarnego FatalnyFacet.pl kieruje się w swojej kuchni.
Od najmłodszych lat gotuje wspólnie z ojcem i to właśnie za jego sprawą zdobywał wiedzę na temat polskich kulinariów. Z całą pewnością miłośnik produktów mięsnych, steków oraz tzw. „piątej ćwiartki”. W jego daniach przeważają produkty lokalne i sezonowe, w które obfitują polskie morze, jeziora, lasy i pola. Twierdzi, że tu jest kwintesencja smaku, którą umiejętnie wydobywa, tworząc nieoczywiste kulinarne połączenia.
Swoją pasją dzieli się podczas niezliczonych ilości kolacji dla przyjaciół oraz rodziny, gdzie prym często wiedzie 7-letnia córka Hania, która steki i makarony kocha miłością największą. Pomimo ogromnej słabości do mięsa Marcin wyznaje zasadę, że na końcu liczy się smak i nie ma znaczenia, czy jest to kuchnia mięsna, wegetariańska, czy też wegańska. Smak obroni się zawsze!
Uwielbia jeść. Podkreśla, że jest łakomczuchem, a kucharzem w drugiej kolejności. Przez dekadę grawitował pomiędzy Londynem, Meksykiem a Bali, zdobywając cenne doświadczenie kulinarne. Fascynują go bardzo różne kuchnie, ale przyznaje się, że w kwestii techniki najlepsza jest Francja. Gotował między innymi dla Stevena Spielberga, Ridleya Scotta, Keanu Reevesa czy Charlize Theron. W kuchni udowadnia, że można gotować z wyobraźnią, a zarazem zdrowo.
Psycholog jedzenia i współautorka bloga Pyza made in Poland, promującego kuchnie Azji. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie. Organizuje wyprawy do Wólki Kosowskiej, aby odkrywać wietnamskie smaki w podwarszawskim miasteczku. Współpracuje z wieloma organizacjami, realizując projekty badawcze, edukacyjne i artystyczne związane z obecnością społeczności imigranckich w Polsce.
Arek Andrzejewski vel Chlebodawca – chleb piecze wszędzie, w każdych okolicznościach i w każdym napotkanym piecu! Jego insygnia to drewniana łyżka i słój z wiekowym zakwasem o wdzięcznym imieniu Hieronim. W swojej pracowni wypieków odtwarza stare, polskie przepisy chlebowe. W poszukiwaniu inspiracji przemierzył Polskę wszerz i wzdłuż!
W połowie Polka, w połowie Libanka – uważana za eksperta kuchni bliskowschodniej. Jej przepisy to
synteza dwóch światów i kultur, w których żyje – Warszawy i Beirutu. Uczestniczka III edycji
programu MasterChef, autorka bloga – blogsamar.com. Prowadzi także warsztaty z kuchni arabskiej.
Oprócz gotowania jej pasją jest projektowanie graficzne, którym zajmuje się zawodowo.
Zbigniew Łęgowski jest wiecznie głodny kulinarnej wiedzy! Już na początku swej kucharskiej kariery, zdobywał ją pod okiem włoskiego szefa Stefano Cherubiniego. Swój mistrzowski kunszt prezentował na wielu prestiżowych konkursach kulinarnych w Polsce i zagranicą, zdobywając m.in. złoty medal na mistrzostwach Europy w potrawach z karpia oraz Kulinarny Puchar Polski w 2012 roku. Obecnie jest szefem kuchni w DubleTree by Hilton, gdzie lubi kreować własny styl gotowania z zachowaniem polskich produktów i regionalności.
Adam Chrząstowski od czasów szkoły średniej jest związany z gastronomią. Swoją pasję realizował podczas studiów oraz w trakcie późniejszej pracy w Niemczech, Grecji, Szwajcarii, Holandii, a nawet w Chinach. Jest współtwórcą sukcesów krakowskich restauracji, wyróżnionych przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau. W 2018 roku został doceniony przez Akademię Gastronomiczną w Polsce prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów.